Bärbar AC

Den här har du sett, överallt! I sociala medier och som annonser på alla varianter av sidor. Men vi kan faktiskt erkänna att det är en pryl vi i Sverige behöver.

Vi bor inte i ett tropiskt klimat. Vi bor i ett land där det största tiden av året har kontrollerade temperaturer. Men ibland, ja då har vi riktigt varmt och ibland ruggigt kallt.

Detta gör oss såklart högst tveksamma till att investera flera tusenlappar i en aircondition. Vi vill prova lite först och har kanske något rum som är som värst. En liten lägenhet och har behov av att sova bra. Kanske kan vi öppna upp mycket i stora ytor i vår bostad men inte när vi ska sova. Eller så behövs det i köket för där når inte fläktandet medan vi lagar mat.

Det har skapats stora grupper i sociala medier som delar tips om hur du kan kyla ett rum själv. Det är grymma tips! Hink, isklampar, vatten och en fläkt. Lite silvertejp på det. Inte så snyggt kanske och många behöver gå och köpa en fläkt för att få till det.

Då är väl den här prylen fantastisk! För väldigt lite pengar kan du uppnå en stor effekt på en liten yta – där du är. Det kommer inte ersätta en riktig aircondition men det kommer ersätta ett hembygge som du kanske tröttnar på eller inte tycker passar in i ditt fina hem.

Du vill ju ha något som kan användas när du träffar vänner en varm sommardag, eller ligger i soffan i ditt nystädade hem, eller försöker stå ut som gravid. Hela resten av året tar den mycket liten plats att förvara.

Detta är guldgrej! Jag skulle också säga att det är en perfekt present!